Ik heb 45 minuten ademloos zitten kijken: authentieke verhalen waarin verwarring, opluchting, wederzijds begrip en acceptatie de boventoon voeren. Mooie, intieme beelden met tussendoor prachtige shots met tekst.
Minimal music maakt het  tot een waardevol verhaal vol hoop.
Ineke Wikkerink (Senior Consultant, Trainer)

Het is met veel liefde gemaakt, dat zie je, de mensen zijn zo op hun gemak en open. Opvallend dat dezelfde patronen zich bij de uiteenlopende mensen voordoen. Ik denk dat deze documentaire veel voor jonge mensen zou kunnen betekenen.
Arthur Japin (Schrijver)

Oprechte, warme, ontroerende verhalen van moeders en zonen. Ieder verhaal staat op zich, maar wel is voor mij duidelijk geworden dat de puberteit voor alle betrokkenen een eenzame periode is geweest. Dat maakt het belang van deze film goed duidelijk. De positieve boodschap en de humor maken dat je er een goed gevoel aan overhoudt.
Mayke Nieuwenhuis (Project Coördinator / Sociaal Werker)

Ik was onder de indruk. Veel herkenning ook. De gesprekken zijn heel naturel, alsof de camera niet aanwezig is. En de toon is niet zwaar, maar positief. Mooie schakering van mensen.
Kees Hoogendijk (Reporter / Journalist)

Prachtig; juist door de zuiverheid waarmee de documentaire gemaakt is. Leerzaam voor ouders, maar ook voor jongens en meisjes die op het punt staan om uit de kast te komen of net uit de kast gekomen zijn.
Margreet Dolman (Televisiepersoonlijkheid / Theatermaker)

Ik ben heel erg onder de indruk van de documentaire. Ik heb niet eerder zo'n openhartig, naturel en integer verhaal gezien omtrent de coming out en de hele periode eromheen. Het was een verademing om te kijken naar een documentaire waarin dit onderwerp zo gewoon gepresenteerd wordt. Ik denk dat doordat het gesprekken zijn die niet afgeleid worden door -kennelijk meestal toch geijkte- interviewvragen, de documentaire ook een hele wezenlijke kern weet te raken. Wat me trof was dat sommige verhalen zo exact hetzelfde zijn verlopen bij mezelf. Jullie hebben met deze zes verschillende gesprekken iets vreselijk herkenbaars gemaakt. 

Kor Bras (Office Manager)

Schitterende balans tussen openheid en emotionaliteit. (...) hoewel de film vooral gaat over mannen vanaf een jaar of twintig, kan het zeker ook een functie vervullen voor jongeren die moeite hebben met uit de kast komen – en niet te vergeten: hun ouders.
Jongerenblad Expreszo

Een mooie inkijk in het proces dat zowel de moeders als de zonen doormaakten. Moeders en zonen die zich in deze documentaire bewonderenswaardig open en kwetsbaar opstellen.
Quintijn Puite (Lerarenopleider Wiskunde)

Wat een mooie ontroerende film met prachtige, grote thema’s. Fantastisch zoals jullie de verschillende moeders en zonen hebben neergezet.

Ella ten Barge (Trainer / Adviseur)

Met het oog op de verplichting van aandacht en voorlichting op scholen, is deze docu werkelijk waar een prachtig instrument om aan scholen aan te bieden waar een voorlichting niet zo 123 binnenkomt. Het geeft de leraar de mogelijkheid om zonder stellingname samen met zijn studenten te kijken. Een enorm scala aan herkenbare emoties zowel voor het kind dat homoseksuele gevoelens heeft, als ook voor een kind dat die niet heeft, komen voorbij. Met heel veel liefde en positieve geluiden komt er een mooie en eerlijke kijk op de coming out.

Jurriaan Bles (Musicalacteur)
 

Voor mij was jullie film een feest van herkenning. Ik kan er zo goed mijn eigen worstelingen in herkennen toen ik nieuwe ontdekkingen en ervaringen opdeed in mijn zoektocht naar mijn eigen seksuele identiteit. En dan nog die moeizame maatschappelijke acceptatie die ook anno 2012 nog steeds een 'issue' is, ondanks de emancipatiebeweging van de 'LGBT-gemeenschap'. De waardevolle betekenis van jullie film ligt voor mij in het feit dat het zeer zeker de moeite waard is de persoonlijke en maatschappelijke worsteling aan te gaan, omdat het vanzelfsprekend zou moeten zijn om te mogen zijn wie je bent. 
Twie Tjoa (Training & Coaching Professional)